Nickerie en Bigi Pan

De nickerie bigipan tour is een 2 daagse tour waarbij u een bezoekje brengt aan onze mooie rijst district en ook een rondleiding in het reservaat van Bigipan.

Vogelliefhebbers komen in het reservaat van Bigipan ook aan hun trekken. Daar spot je diverse reigers, steltlopers, roofvogels en vooral de rode ibissen. In het moeras van bigipan kom je behalve de vogelsoorten ook andere dieren tegen.

Tijdens deze reis van en naar Nickerie geniet u van het prachtig landschap die u tegenkomt en het is een aanrader als u echt even tot rust wilt komen.

De tour start vanaf Sidewalk cafe ‘T vat en dan rijden we langs diverse districten waarbij we ook een stop maken.

De eerste stop maken we op Groningen, de hoofdstad van Saramacca, daar krijgt u een kleine rondleiding waar de oude fort stond. Ook wordt de geschiedenis over het district verteld. Het district is zich gaan ontwikkelen na de aanleg van de Oost-west verbinding. Verder wordt er een bezoekje gebracht aan de vissersdorp, Boskamp.

Hierna gaan we door naar het kokos district, genaamd Coronie. Langs de weg zijn er diverse Kokospalmen en ook ziet u nog de mooie oude houten huisjes en kerken.

Onze eind bestemming is Nickerie, deze telt +/- 8.000 inwoners en voornamelijk vindt u de hindoestaanse bevolking.

In de vooravond gaan we naar Zeedijk, daar ziet u de grote hindoestaanse tempel tegen en worden er ook crematies gehouden.

Dag 2

Na het ontbijt stappen wij de boot in naar het Bigipan natuurreservaat. In Bigipan kom je voornamelijk vogels tegen, waaronder de Rode Ibis. De vogelliefhebbers hebben het hier zeker naar hun zin.

Verder zie je ook andere diersoorten zoals kleine kaaimannen, krabbetjes.

Voor degene die de dag willen afsluiten met een modderbad maken wij ook een stop op een van de strandjes waarbij je je lekker kan insmeren en daarna een duik in de zee om je af te spoelen.

Na deze rondvaart op Bigipan keren we dan weer terug naar Paramaribo.